Amb el ioga qualsevol pot trobar el que necessita per sentir-se bé - Terra Veritas **
 

Amb el ioga qualsevol pot trobar el que necessita per sentir-se bé

Amb el ioga qualsevol pot trobar el que necessita per sentir-se bé

Xuan-Lan, professora de ioga

COM VAS PASSAR DE TREBALLAR EN FINANCES A FER CLASSES DE IOGA?

El ioga sempre ha estat imprescindible en la meva vida per mantenir un equilibri personal i professional, mental i emocional. Al seu moment, vaig fer un curs de professors per aprofundir en alguns aspectes i requeria fer classes a amics i familiars… Vaig descobrir que ensenyar m’omplia més que estar jornades senceres davant d’un ordinador, en un entorn ple de pressió, i vaig deixar la feina per dedicar-me per complet al ioga.

ETS UNA APASSIONADA DE DIVULGAR-LO A TRAVÉS DE LES XARXES SOCIALS. COM HAS ACONSEGUIT CREAR AQUESTA COMUNITAT?

Vaig començar amb el blog aconsellant i compartint la meva experiència, després Instagram era una manera més visual de difondre la disciplina i finalment vaig obrir un canal de YouTube amb classes online. Al final, es tracta d’ajudar, animar i ensenyar a la gent a fer-ho correctament.

CREUS QUE EL IOGA ÉS PER A TOTHOM? QUÈ ÉS EL MILLOR QUE APORTA PRACTICAR-LO?

El ioga és tan complet que qualsevol pot trobar el que busca i necessita per sentir-se bé, ja sigui estirar, ajudar a dormir, eliminar l’estrès, millorar la postura corporal, sanejar la columna, etc. La llista de beneficis no té fi i existeixen molts estils, fins i tot n’hi ha de tipus específics per a gent gran, dones embarassades, nens…
EL IOGA ENS PERMET CONNECTAR AMB LA MENT I EL COS I ESCOLTAR ELS SENYALS QUE INDIQUEN EL QUE NO ENS CONVÉ, JA SIGUI UN ENTORN, UNA PERSONA, UN ALIMENT…

QUIN ÉS EL PAPER DE L’ALIMENTACIÓ EN UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE?

Per mi la dieta ha de ser equilibrada i variada per aprofitar els nutrients dels aliments ecològics que s’han produït sense pesticides i respectant la natura. Vaig començar a introduir-los en la meva vida de manera progressiva per substituir-ne alguns que no se’m posaven bé.

VIATGES, TALLERS, FORMACIONS, RETIRS… COM T’ORGANITZES PER MENJAR SA I PRACTICAR IOGA?

Cada matí medito amb el meu marit, faig les asanes de tres a quatre vegades per setmana, vaig al gimnàs i corro una mica. Solc menjar en restaurants saludables i sopo alguna cosa lleugera a casa. Intento prendre una peça de fruita a mig matí i a la tarda bereno un iogurt i fruita seca, ja no prenc postres per evitar el sucre que no sigui natural, rebutjo les farines refinades perquè m’inflen i he substituït la pasta de blat per pasta de blat persa o espelta. I a la nevera mai em falten unes hamburgueses de tofu amb verdures que trobo a Veritas per si no em ve de gust cuinar.

T’IMAGINAVES FA 20 ANYS QUE ARRIBARIES A SER QUI ETS AVUI? ON ET VEUS D’AQUÍ A CINC O DEU ANYS?

Dubto que hi hagi gaires persones que puguin dir que han arribat a ser el que s’imaginaven 20 anys enrere. En el meu cas, ser professora de ioga no estava en la llista de desitjos ni de possibilitats i no sé on seré d’aquí a cinc o deu anys, no tinc una estratègia de vida i tampoc ho vull. Els meus projectes són a un any vista com a màxim, vull viure el present, gaudir del que he construït, consolidar-ho i evolucionar. L’única cosa segura és que continuaré practicant ioga, tot i que potser d’una altra manera.